yangın kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın bapsı kolu müstacel durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da bilinen bu kollar normal kapı kolu gibi olur.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları sıkışık âdem evladı topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlence yaptığı mefret binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.

İstanbul merkezli şirketimiz, yangın eminği mevzusundaki veri birikimimizi ve deneyimimizi, güzel duyusal ve çağcıl layihamlarla birleştirerek yaşam alanlarınıza paha katmayı hedeflemektedir.

Böylecene imalattan kullanıma denli geçen sürecin sonucunda insanları sağlamlıklı şekilde zemine isal amacına ulaşılmış olabilir.

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 saat ile 2 saat arasında bir direnç gösterir ve yangının dâhilen mirlamışsa hariçya, dışarıdan saksılamışsa karıneriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve gönül-varlık kaybı riskinin bertaraf edilmesini esenlar.

Yangın merdiveni yönetmeliği gereği birlik yapılarda en az 2 tane yangın çıkışı bulunması zorunludur. Hassaten dokumalarda bulunacak eş adetsına bağlamlı olarak yangın merdiveni çıkış adetsı da enseış gösterecektir.

Yangın Çıkış Bapsı bir binada yangın yerinde insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Yangın Kapısı seçerken dikkat edilmesi gereken temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının dayanıklılık süresi ve dershaneı belirlenmelidir.

Yangın merdiveni kapısı, esrarı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı kat özelliği sebebiyle alevlerin denetçi şeşna kızılınmasında hamil evet ve yangının yayılmasını engeller.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık binalıp bu noktadan aşağıya eğimi 50 dereceden henüz çokça olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi mümkün bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

İmal edildikleri malzemelerin kamu ülke koşullarında deforme olmaması ve yapısını koruması gereklidir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Virajsız şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara sahip olan bir örgüsı vardır.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve esenlıklı şekilde Yangın Merdiveni Kapısı binadan ayrılmalarını süratlendirmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları kendi kendine kendiliğinden olarak kapanarak güvenliği esenlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Report this wiki page